Een helder verzuimbeleid zorgt voor vermindering van het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf

Als werkgever heb je een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor gezonde werkomstandigheden, ergonomische werkplekken en een goede re-integratie na ziekte?

Van het registreren van zieke medewerkers tot het adviseren van leidinggevenden als het gaat om de benadering van uitgevallen personeel.

Bij Masters in HR hebben we HR-professionals die gespecialiseerd zijn in het stroomlijnen van het verzuimbeleid.

Bekijk onze oplossingen

Dit kan Masters in HR voor je betekenen

1. Een hoog ziekteverzuim? Onze Master kijkt welke preventieve maatregelen jij kunt nemen om te zorgen voor gezondere werkomstandigheden.

2. Geen expertise op het gebied van re-integratie? Onze Master speelt een actieve rol in het ondersteunen van de zieke medewerker.

3. Geen duidelijke regels rondom ziekteverzuim? Onze Master ontwikkelt duidelijke beleid en zorgt voor de communicatie naar medewerkers.


Onze Masters zijn ook expert op het gebied van werkgeluk, duurzame inzetbaarheid, opleiding & ontwikkeling en werving & selectie.

Vakinhoudelijke blogs door onze Masters

Meer weten over onze werkwijze?

We matchen bij elke opdracht de juiste Master. We kijken welke medewerker passende werkervaring heeft, zodat jouw probleem wordt opgelost. Onze Masters verdiepen en verbreden hun vakkennis doorlopend. Dat doen ze door trainingen, cursussen en opleidingen te volgen bij onze eigen Masters Academy, maar ook via de opdrachten die ze al hebben afgerond.


Onze Masters zijn bij ons in dienst en we kennen ze door en door. We weten wat ze willen én kunnen. We sturen ze met gerust hart naar jou als opdrachtgever.

Download Whitepaper

De mogelijkheden bespreken met Richard?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens

Masters in HR B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2019
E-mail: info@mastersin-hr.nl

Actief op social