Bericht

Learning & Development | HR-officer Robin aan het woord

Learning & Development, is iets wat bij menig bedrijf hoog op het prioriteitenlijstje staat maar ook snel in het ‘voor op de lange termijn’ hoekje terecht komt omdat er op dit moment eigenlijk geen tijd voor is om mee bezig te zijn. 

Tijd en geld
We willen onze medewerkers nieuwe dingen leren en ervoor zorgen dat ze zich blijven ontwikkelen. Maar we willen er eigenlijk ook niet te veel tijd en geld aan kwijt zijn, roept het management er dan achteraan. 

Wat hebben medewerkers nodig?
Hoe en waar ga je dan beginnen om learning & development toch op de kaart te zetten? Hebben we wel de kennis en kunde in huis om hiermee aan de slag te gaan? Wat hebben medewerkers dan precies nodig? Want met zoveel verschillende mensen, zijn er ook zoveel verschillende belangen, zoveel verschillende meningen en zoveel verschillende behoeften! Moeten we hiervoor een expert inhuren? Help!

Wanneer je als bedrijf waarde hecht aan de ontwikkeling van je medewerkers en hier ook echt tijd en aandacht in steekt, brengt dit je als werkgever zoveel meer dan je je kunt voorstellen.

Tijd en aandacht
Typisch een vraagstuk waar een HR-afdeling in de praktijk dagelijks mee bezig is. Of het nu intern of extern is, kleinschalig of uitgebreid met een eigen Academy (zoals bij Masters in Finance, IT & HR). Wanneer je als bedrijf waarde hecht aan de ontwikkeling van je medewerkers en hier ook echt tijd en aandacht in steekt, brengt dit je als werkgever zoveel meer dan je je kunt voorstellen. 

Mijn huidige opdrachtgever is een creatief ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van praktische constructiemethoden. Als HR Officer mag ik me dagelijks bezighouden met Learning & Development. Binnen dit bedrijf is dat altijd al wel een belangrijk factor geweest en iets waar tijd en aandacht aan werd besteed. Het is zelfs één van hun pijlers. En je zou dan denken dat dit allemaal wel goed zit, maar niet is minder waar. Want ook binnen Learning & Development is altijd ruimte voor, jawel, verbetering en ontwikkeling.

Ook seniors hebben training nodig
Een voorbeeld; er wordt veel gewerkt met interne workshops. Senior collega’s delen daarin hun kennis met minder ervaren collega’s en nieuwe medewerkers. Maar die senior medewerkers moeten op hun beurt ook weer gestimuleerd worden om zelf ook te blijven leren en ontwikkelen. Zo start er binnenkort weer een nieuwe groep met een externe training op het gebied van leiderschap en ben ik druk bezig met het opzetten van een externe training voor onze seniors op het gebied van soft skills.

Begin bij de het begin
Hoe hoog Learning & Development ook op het prioriteitenlijstje van een organisatie staat, je hoeft niet direct te beginnen met het maken van een jaarplanning en medewerkers elke week op pad te sturen naar een cursus. Begin bij de basis en bij het begin. Want hoe ziet de eerste week van een nieuwe medewerker er bijvoorbeeld uit? Wordt die gelijk in het diepe gegooid of ligt er een duidelijk inwerktraject klaar waardoor hij of zij in de eerste weken al stappen zet op het gebied van learning & development? Zoals ik zei, begin bij het begin, want een goed begin is het halve werk, toch?

 

Dit is een blog van:

Robin Smink
HR-adviseur via Masters in HR

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in HR B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2019
E-mail: info@mastersin-hr.nl

Actief op social