Bericht

Werkgeluk werkt! | HR-officer Dion aan het woord

Werkgelukdeskundige is een nieuwe functie in het HR werkveld. En van je het woord alleen al word je blij. Maar wat is het precies? En wat doet deze deskundige binnen een organisatie?

Productiever en creatiever
Een werkgelukdeskundige helpt bedrijven en medewerkers om het werkgeluk te vergroten. Hij of zij doet dit vanuit een visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn. Als je weet waar iemands passie en talent ligt kan het takenpakket daarop worden aangepast. Met als resultaat dat de prestaties omhoog gaan en het werkgeluk toeneemt.

Uit onderzoeken blijkt dat organisaties die investeren in de employee experience vier keer meer winst maken en veertig procent lager personeelsverloop hebben.

Vier keer meer winst
Mijn interesse voor de functie Werkgelukdeskunidge begon zo’n twee jaar geleden tijdens mijn studie Human Resource. Wat opvalt is dat er in twee jaar tijd steeds meer vacatures openstaan voor de deskundige. De krapte op de arbeidsmarkt speelt hier een rol. Werkgevers zien dat er in de huidige tijd meer nodig is om goed personeel te behouden. Uit onderzoeken blijkt dat organisaties die investeren in de employee experience vier keer meer winst maken en veertig procent lager personeelsverloop hebben. In mijn optiek is het dus tijd om binnen meer organisaties te beginnen met het vergroten van werkgeluk en te onderzoeken hoe je dit kan organiseren binnen de organisatie.

Toegevoegde waarde
De werkgelukdeskundige moet binnen een organisatie waarschijnlijk wel moeite moeten doen voor zijn bestaansrecht. Niet iedereen zal tenslotte meteen het nut begrijpen en willen meewerken aan onderzoeken. De deskundige moet met een helder verhaal komen om te zorgen dat medewerkers de toegevoegde waarde zien.

Werkgelukkige werkgelukdeskundige.
Waarom wil ik in de toekomst werkgelukdeskundige worden? Misschien schemert het al door, maar ik ben graag met mensen in gesprek en ik wil graag helpen medewerkers blij te maken binnen hun functie. Ik heb al wat ervaring op mogen doen met het begeleiden van verzuimtrajecten. Wanneer mensen re-integreren en weer blij zijn binnen hun werk geeft dit een enorme boost en veel voldoening. Als werkgelukdeskundige binnen een organisatie los mag je onderzoeken, personeel inspireren en mensen weer blij maken binnen de functie. Als ik straks als werkgelukdeskundige mag werken, ga ik iedere dag met een glimlach naar huis en ben ik de werkgelukkige werkgelukdeskundige.

 

Dit is een blog van:

Dion Schreurs
HR-officer via Masters in HR

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in HR B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2019
E-mail: info@mastersin-hr.nl

Actief op social