Bericht

Casus: Arbeidskrapte bij Het Goudwisselkantoor

Probleem. 

Veel sectoren hebben te maken met arbeidskrapte. En dat is in de HR – en Recruitment Business zeker ook voelbaar. Het Goudwisselkantoor in Klaaswaal was al een tijd op zoek naar een nieuwe recruiter maar het lukt niet om iemand te vinden die goed bij de organisatie past. Het Goudwisselkantoor heeft bij Masters aangeklopt voor ondersteuning.  Vervolgens heeft Esther de opdracht gekregen om die perfecte match te vinden. 

Mijn opdrachtgever is een bedrijf dat groeit, processen liggen nog niet helemaal vast en dus is er een bepaalde vrijheid die het werk heel prettig maakt.

Oplossing van onze Master Esther:

‘Ik ben eind november 2022 gestart en mijn beeld van recruitment is totaal gedraaid. Ik had de aanname dat het wat saai zou zijn, maar het werk is juist heel afwisselend. Mijn opdrachtgever is een bedrijf dat groeit, processen liggen nog niet helemaal vast en dus is er een bepaalde vrijheid die het werk heel prettig maakt. Er gebeurt dus veel.’ 

Esther is na een korte inwerkperiode hard aan de slag gegaan om die de recruiter te vinden waar het bedrijf al een tijd naar zoekt. 

‘Er werken op HR mensen met veel ervaring, maar de tijd om heel actief te speuren naar die geschikte collega was er niet. Ik had daar wel alle tijd voor. En eind januari was het raak. Ik heb gemerkt dat ik mijn eigen manier van het houden van een sollicitatiegesprek heb ontwikkeld. Ik vind het prettig om het persoonlijk in te steken. Ik vertel over mezelf en dat maakt dat de kandidaat zich vaak ook openstelt. Resultaat is dat ik die persoon dan beter kan peilen. 

Ik ben nu bezig de nieuwe recruiter up and running te krijgen zodat ik de opdracht in mei met een goed resultaat kan afsluiten. Missie geslaagd dus. ‘ 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in HR B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2019
E-mail: info@mastersin-hr.nl

Actief op social